Želite li da probate stvarnu inovaciju?

Ljudi moraju da imaju predstavu šta su nanovlakna da bi mogli da prihvate novi kvalitet koji ona donose

Nanovlakna predstavljaju cilindrične strukture prečnika do 100 nanometara (1nm=0,00001mm ili plastično nekoliko hiljada puta tanje od vlasi kose) i dužine od nekoliko nanometara do nekoliko milimetara. Strukturnu jedinicu nano vlakna čini grafitna ploča koja se sastoji od atoma čistog ugljenika međusobno povezanih u šestougaonik.

Nano vlakno sa aktivnom supstancom u sebi

Nano vlakna

Bezkonkurentne osobine nano-vlakana

Ova, ljudskom oku nevidljiva, vlakna nose aktivne supstance na drugačiji način od ostalih maski i štite ih od spoljnjeg uticaja dok maska ne dodirne kožu. Aktivne supstance se oslobađaju iz ogromne površine vlakana i unose se homogeno i bezbedno u kožu. Istovremeno, ova nanovlakna sprečavaju kontaminaciju kože spoljašnjom prljavštinom. Ovo je samo jedna od mnogih prednosti nanotehnologije.

Osobine nanovlakana u kozmetologiji i anti-agingu

PRIMENOM NANOVLAKANA U ANTI-AGINGU I KOZMETOLOGIJI SE OMOGUĆAVA:

 • Mehanička zaštita tkiva na tretiranoj regiji
  Nano vlakna imaju mogućnost da bez narušavanja structure ćelijskog zida ubace aktivnu materiju direktno u ćeliju kože, za razliku od svih drugih metoda . Očuvanje integriteta ćelija je bitno zbog mogućnosti izazivanja infekcija.
 • Očuvanje fiziološke mikroflore kože
  Nanofiber maske ne remete prirodnu mikrofloru kože koja ima funkciju da očuva kiselost kože (Ph =5,5) i spreči druge patogene (bakterije i gljivice) da se nastane na koži. Lošim i neadekvatnim tretmanima šamponima, kupkama, sapunima može se drastično poremetiti prirodna mikroflora kože. To za posledicu najčešće ima razvoj streptokoknih infekcija koje se jako teško leče.
 • Sprečavanje zagađenja mikroorganizmima
  Svojom neinvazivnošću  i nenarušavanjem prirodne mikroflore kože nanofiber maske daju potpunu mikrobiološku zaštitu kože od patogenih mikroorganizama za vreme i posle tretmana.
 • Očuvanje vlažnosti tkiva
  Za vreme tretmana se ne narušava prirodna vlažnost tretirane regije (kože).
 • Potpuna razmena gasova i tečnosti
  Za vreme tretmana bez obzira šta se događa ćelije nastavljaju normalnu međusobno fiziološku komunikaciju.
 • Kontinuitet u kretanju, disanju i nastajanju novih ćelija (proliferacija)
 • Upijanje tečnosti nastale zapaljenskim procesima (eksudat)

Biokompatibilnost nanovlakana

Ugljenik je jedan od šest (6) elemenata (kiseonik, vodonik, azot, kalcijum i fosfor) od koga je sačinjeno 99% ljudskog tela.

Kako su nanovlakna sačinjena od čistog ugljenika to su ona ne samo potpuno biokompatibilna sa ljudskim telom već njihovom primenom ne postoji mogućnost alergijske reakcije.

Iz svega gore navedenog se vidi da je primena nanovlakana uvela revoluciju u kozmetologiju i anti-aging. Mogućnosti njihove primene su skoro neograničene. Svakog dana laboratorije širom sveta prezentuju nove i neverovatne rezultate njihove primene. Već sada se zna da će u bliskoj budućnosti primenom nanovlakana moći da se interveniše, ne na nivou ćelije (kao do sad), već na nivou molekula unutar ćelija.

Dobro došli u neverovatan nano svet.

Nanofiber maske

Nanofiber maske su gusta mreža nanovlakana koja omogućavaju da se aktivne materije brzo i efikasno isporuče u sve ćelije kože na tretiranoj regiji.

Nanofiber maske

Nanofiber maske su dizajnirane kao:

 • Terapijske maske – aktivne supstance se već nalaze unutar nanovlakna
 • Neutralne terapijske maske – omogućavaju da se pomoću nanovlakana unese aktivna supstanca prema potrebi (vitamini, aminokiseline, enzimi, hijaluronska kiselina, antibiotici, lekovi, biljni ekstrakti, fosfatidil holing PPC, botox, Lidokain, sredstva protiv bolova…) bez primene igala. Takođe, neutralne maske imaju mogućnost da utiču na brže zarastanje rana, da smire kožu nakon invazivnih metoda (plazma, lifting) i da upijaju tečnost nastalu zapaljenskim procesima (eksudat).

OBLICI NANOFIBER MASKI

nanofiber maska lice

Lice

nanofiber maska vrat

Vrat

nanofiber maska dekolte

Dekolte

EKOLOGIJA I OČUVANJE OKOLINE

Nanofiber maske su u potpunosti biorazgradive.

One ne sadrže: boje, konzervanse i parfeme.

Nanofiber maske nisu testirane na životinjama.

Nanofiber maske su lake za primenu. Dobro prijanjaju na očišćenu kožu. Imaju visok sadržaj aktivnih supstanci. Njihova primena traje 8-15 minuta, a po uklanjanju nije potrebno aplikovati dodatne kreme ili serume. Posle 60 minuta dozvoljena je primena make up-a.

Pogledajte naše proizvode